Haagse klanten hebben een mooi schilderij laten maken

Haagse klanten vroegen me een opdracht te schilderen; Een schilderij van hun huis. Dat huis staat in het prachtige Statenkwartier. Voor een dergelijke opdracht kom ik altijd uitgebreid het huis bekijken en maak ik veel foto’s en voorschetsen. Daarna stuur ik de klant een compositieschets. In die snelle schets laat ik zien hoe ik het huis in de compositie wil gaan weergeven. Soms gaat een klant na zo’n schets meteen akkoord, maar soms is de schets ook een aanleiding om de plannen wat aan te passen en nog enkele nieuwe schetsen te maken. Zodra alles helder en naar wens is, begin ik aan de opdracht. Daar ben ik gemiddeld een week mee bezig. Deze opdracht bestond uit een olieverf schilderij, en die moest vervolgens nog een weekje drogen voordat deze naar de klant kon. Van hen kreeg ik nog enkele fotootjes waarop het schilderijtje hangt aan hun mooie groene wand!

 

Voor meer informatie over mijn werk in opdracht kun je kijken op www.portretvanmijnhuis.nl