TITUS SCHILDERT VOOR NETFLIX SERIE.

Na de serie schilderijen voor Undone (Amazon) mocht ik meewerken aan de bonusaflevering van The Sandman op Netflix (naar het stripboek van Neil Gaiman). Deze big budget serie belooft de nieuwe Game of Thrones te gaan worden als ik de recensies mag geloven. De 11e bonus aflevering, A Dream of a Thousand Cats, bestaat uit een animatie waarin de kat oorspronkelijk groter en sterker zou zijn geweest dan de mens.

Mijn bijdrage in deze aflevering bestaat uit een aantal achtergronden van sfeervolle Engelse landschappen. Iedere kunstenaar had zijn eigen onderwerp dat vanuit verschillende camerastandpunten geschilderd moest worden. Het sterke perspectief en sfeervolle maanlicht was ‘spekje naar mijn bekje’.

 

Het aantal te schilderen achtergronden waren verdeeld over ons team van zeven schilders en we waren nog goed op stoom van het vorige project dat eveneens de regie had van de Nederlandse filmdirector Hisko Hulsing (oa Junkyard, en animaties Montage of Heck). De aflevering zou eigenlijk pas volgend jaar in première gaan, maar gezien het succes van The Sandman staat A Dream of a Thousand Cats (subtitel Calliope) al enkele weken online.

De bonusaflevering van The Sandman duurt 15 minuten.

 

 

 

Kennismaken?

 

Klik hier om de uitnodiging voor mijn nieuwe tentoonstelling te ontvangen!